MATCHING BRAINS: ET PEER-TO-PEER-FÆLLESSKAB, DER STØTTER UNGE TILBAGE TIL LIVET EFTER EN PÅVIRKNING PÅ HJERNEN - Bystrup, Mette R.; Præst, Anne (Psyke & Logos, 2025)
At være ung i et accelererende samfund og finde tilbage til en hverdag med mening og trivsel efter en påvirkning på hjernen kan være vanskeligt. Artiklens formål er at undersøge erfaringer med, hvordan et peer-fællesskab (Matching Brains) kan bidrage til meningsskabelse og identitets(re)konstruktion for unge med en påvirkning på hjernen i et senmoderne samfund. Artiklen er et kvalitativt studie baseret på 16 interviews med unge, et fokusgruppeinterview med to ungementorer samt 11 spørgeskemaer udfyldt af unge efter deltagelse i Matching Brains-uddannelsen. Empirien peger på fire overordnede temaer, der udfolder deltagernes oplevede erfaringer ifm. peer-to-peer-fællesskabet: mulighed for resonans; ny viden og dialogiske kompetencer; at skabe mening ved at være noget for en anden; plads til at være og finde sig selv. På baggrund af artiklens resultater konkluderer vi, at et peer-to-peer-fællesskab kan skabe mulighed for genklang, spejling og resonans, hvis der er en rammesætning og kompetencer, der understøtter dette, og hvis det faciliteres ud fra dialogiske principper.