BØRNS UTOPIER? - Rasmussen, Kim (Psyke & Logos, 2014)
Har børn utopier om fremtiden? I givet fald i hvilken form kommer de så til udtryk? Og hvordan lader de sig fortolke af os voksne? Med afsæt i disse spørgsmål forsøger artiklen at vise, at begrebet ‘børns utopier’ kan repræsentere et felt, der omfatter både kritik af nutidig uret og børns fantasier om fremtid og forbedringer af aktuelle forhold. Artiklen inddrager undervejs eksempler på børns utopier, således at begrebet underbygges med reference til empiriske erfaringer.