HAR VI EN VIRKELIGHEDSSANS? - Trettvik, Johan (Psyke & Logos, 2013)
Vores teoretiske forhold til virkeligheden er meget omdiskuteret, og særlig spørgsmålet om, hvorvidt vores viden afspejler noget virkeligt, er centralt i diskussionen af begrebet om virkelighed. I psykologien har det sat sine spor ved enten en reduktionistisk holdning til sit genstandsfelt eller en mere eller mindre relativistisk holdning. Denne artikel forsøger at undersøge, om der kan præsenteres et grundlag for at hævde, at vi har en grundlæggende perceptuel tilgang til virkeligheden, en virkelighedssans i betydningen af, at vi faktisk godt ved, om det, vi står over for, er virkeligt eller ej.