BÆREDYGTIG TRIVSEL – ET INTEGRATIVT PERSPEKTIV - Elsborg Nygaard, Simon; Tønnesvang, Jan (Psyke & Logos, 2013)
Med afsæt i en helhedsorienteret forståelsesramme i form af den såkaldte kvadrantmodel gives et trivselsorienteret bud på, hvordan vi i dansk kontekst kan øge motivationen for og antallet af handlinger, der fremmer økologisk bæredygtig levevis. Internationale kvadrantanalyser og -vurderinger samt eksempler fra en dansk politisk kontekst peger på, at de oplevelsesmæssige og kulturelle aspekter af omstillingen til bæredygtig levevis underprioriteres. Det påvises, at bæredygtig trivsel er en mulighed, og det diskuteres, i hvilken udstrækning viden om bæredygtig trivsel kan bruges til at adressere de oplevelsesmæssige og kulturelle aspekter af omstillingen og herved øge motivationen for bæredygtig omstilling, øge antallet af bæredygtige handlinger, reducere antallet af ubæredygtige handlinger og samtidig øge personlig trivsel. Bæredygtig trivsel kan både være et middel til at motivere til økologisk bæredygtighed og være et mål i sig selv.