Selvskade og digitale fællesskaber - en tematisk analyse af positive og negative konsekvenser - Leah Garfield Christensen,; Julie Krogh Nielsen,; Ask Elklit,; Dorte Mølgaard Christiansen, (Psyke & Logos, 2024)
Nærværende studie havde til formål at undersøge de positive og negative konsekvenser af deltagelse i digitale fællesskaber med fokus på selvskade. Tre semistrukturerede onlineinterviews blev foretaget med engelsktalende deltagere rekrutteret fra sådanne fællesskaber. I en tematisk analyse fremkom fem temaer: 1) at kunne hjælpe, 2) at kunne relatere til hinanden og blive mødt, 3) at blive negativt påvirket af andres opslag, 4) sammenligning og konkurrence imellem medlemmer og 5) at finde den rigtige balance. Disse fem temaer kastede lys på måder, hvorpå medlemmer af digitale fællesskaber kan blive både positivt og negativt påvirket af fællesskabet, samt hvordan de kan beskytte sig selv fra skadelige konsekvenser og samtidig drage fordel af den støtte, som de finder i de digitale fællesskaber. Disse fund supplerer eksisterende forskning med det personlige perspektiv fra voksne, som selvskader.