Mellom taushet og fare: Om kulturelle fortolkninger av psykiske problemer og forsøk på å skape ny mening - Benum, Kirsten; Clasen, Anne-Kari (Psyke & Logos, 2023)
Artikkelen beskriver en forstdelse av psykiske problemer som inkluderer kunnskap om maktforhold mellom kjønnene. Psykiske symptomer blir sett som kilde til informasjon om tabubelagte interessekonflikter og erfaringer med maktmisbruk. Terapeutisk forandring beskrives somforsøk på skape ny mening i den gamle historien, der målsettingen blir å skape verdighet for kvinnen. Dette innebærer å bekjempe sykeliggjørende fortolkninger av kvinners reaksjoner.