Metarummets arkitektur: - reflektioner af forholdet mellem fysisk rum og psykisk rum i den skabende proces - Sekel Kielberg, Grethe (Psyke & Logos, 2023)
Som billedkunstner og arkitekt nærer jeg kærlighed til mine fysiske omgivelser - også de menneskeskabte. Min tilværelse som menneske har ændret sig i takt med en bevidstgørelse omkring i hvor høj grad jeg selv er del af alt dette. -Det er denne »vision« om sammenhæng og helhed jeg benævner som et metarum i forbindelse med erkendelse. Jeg ser mennesket som et erkendende, selvbevidst individ, som kan benytte sig af blandt andet arketypiske symboler til en bevidstgjort individuation. Disse symboler udvikles i en skabende proces, og er under alle omstændigheder virksomme. Jeg underviser i udvikling af kreativitet. De forfattere, jeg bringer sammen, er alle med til at udvikle min egen kreativitet, ved at give ord og bringe orden til alt det der sker med mig - og omkring mig - i den skabende proces. Jeg anvender disse forfatteres begreber som metaforer - som billeddannende inspiration. Det gælder også for Jungs begreb om arketyperne i det kollektive ubevidste. Samlet indebærer mit arbejde et ønske om at være med til at begribe rummet.