Æstetik i psykologisk belysning: (eller: psykologi i æstetisk genspejling) - Schultz, Erik (Psyke & Logos, 2023)
Denne artikel forsøger at realdefinere æstetik og kunst. Æstetik betragtes som formernes verden set i forhold til indholdets verden. Kunst betragtes som som en særlig kvalitet, man undertiden finder i æstetik;- nemlig en almenmenneskelig kvalitet, der kan forstås af alle mennesker til alle tider. Herfra førsøger aniklen så at inddrage Kierkegårds tankeunivers om det æstetiske, hvilket giver anledning til nogle betragtninger om vor tids kulturelle problemer, specielt i forhold til kunsten.