Kunsten: at være menneske - Karpatschof, Benny (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen beskæftiger sig med selve begrebet kunst, idet der først argumenteres mod en relativistisk afvisning af, at begrebet skulle have noget ensartet indhold. Der argumenteres imod såvel en kulturrelativistisk institutionsteori som en kommunikationsteoretisk oplevelsesrelativisme ud fra feltantropologisk og kunsthistorisk evidens. I stedet forsøges indkredset en kunstens antropologi med en positiv bestemmelse af kunstens universalitet, altså kunst som en antropologisk invariant. Denne bestemmelse er inspireret af Hegels begreber om modsigelse og ophævelse.