Selvet som præverbal kategori: Daniel Stern's spædbarn - Sommer, Dion (Psyke & Logos, 2023)
Historiske opfattelser af selvet præsenteres kort, hvor det er hensigten at relativere enhver teori om selvet. Dernæst diskuteres Daniel Stern' s placering indenfor psykoanalyse og udviklingspsykologi, belyst især ved positionen vis-a-vis Margaret Mahler. Selv-begrebet hos Stern behandles. Udvalgte dimensioner i udviklingen af de præ-verbale selver og tilhørende begrebskonstruktioner præsenteres og diskuteres. Stern' s teori lokaliseres inden for en universalistisk og essentialistisk tradition. Problemer forbundet hermed diskuteres i lys af kontekstuel og tværkulturel psykologi. Gennem en ekstrapolering forsøges Daniel Stern' s teori indlejret i en kontekstuel ramme.