Begrebet »selvet« hos C. G. Jung - Grønkjær, Preben (Psyke & Logos, 2023)
Hos Jung er forestillingen om Selvet tæt forbundetmederfaringerne med individuationsprocessen, med selvrealisation. Det pointeres, at for Jung har individuation intet at gøre med individualisme, som kritikere ofte påstdr; tværtimod fører individuation til større, kollektiv solidaritet. Artiklen diskuterer denne og andre alvorlige misforstdelser vedrørende Jungs begreb om Selvet. Det fremhæves bl.a., at Selvet ikke er en metafysisk spekulation, men et erkendelsesredskab i forhold til erfaringer af psykisk totalitet. Videre diskuteres Selvets relation til Over-Jeget og Skyggen. Og endelig behandles spørgsmålet om de åndelige og religiøse aspekter af erfaringen af Selvet.