Kontaktrummet som resource i professionelt hjælpearbejde: Selv, identitet og menneskelig udvikling - Willert, Søren (Psyke & Logos, 2023)
Artiklens første del analyserer begreberne selv, identitet og menneskelig udvikling. Bagom teoretiske skel, som relaterer til endogen-eksogen dikotomien, udvikles et systemteoretisk perspektiv, ifølge hvilket »selv« refererer til et princip om styretforandring, dvs. »udvikling«, »identitet« til et princip om relativ stabilitet. I artiklens anden del beskrives den sokratiske jordemodermetode som baseret på et dialogiskforløb, hvorunder den hjælpsøgende møder sig/sit selv i den tilsyneladende kontakt med hjælperen. Den sokratiske metodes særlige relevans i de moderne vestlige samfundforstds som en konsekvens af ideologiske pres i retning af at anskue personlig individuering som den rette udviklingsform.