Angst og masse - Berliner, Peter (Psyke & Logos, 2023)
Angst er en oplevelse af indre og ydre opløsning. Overfor oplevelsen kan der i grupper iværksættes forskellige »reparationsforsøg«, strækkende sig fra det forsvarsprægede og forvrængede til en selvrefleksiv og nuanceret realitetstestning. Med eksempler fra undersøgelser af indsatspersonales reaktioner og debriefingsmetoder, argumenteres der for hvorledes en bestemt form for social organisering kan medvirke til at reducere angst ved at etablere en social realitetskorrigering, der kan hindre opløsningen af egostrukturer hos den enkelte.