Systematisk selektivisme eller kritisk eklekticisme i angstbehandling - Rosenberg, Nicole K. (Psyke & Logos, 2023)
Der argumenteres for systematisk selektivisme som grundlag for behandling af angsttilstande.Den klassiske psykiatri, kognitiv teori og indlæringspsykologi samt psykoanalyse er de teorier, det hovedsageligt anbefales at vælge terapeutiske teknikker fra. En række coping-teknikker udviklet indenfor rammerne af indlæringspsykologien og kognitiv teori gennemgås, ligesom psykoanalytisk funderet terapi med udgangspunkt i deficit-teori og psykodynamisk orienteret støttende terapi (POST) omtales.