Anorexia nervosa - Lunn, Susanne (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen tager udgangspunkt i de vanskeligheder, der har været med at løse anoreksiens gåde. Disse sættes i forbindelse med opfattelsen af anoreksi som en specifik sygdom, hvor patientens personlighedsorganisation, sygdommens ætiologi og den rigtige behandling er givet i og med diagnosen. Heroverfor argumenteres der for en opfattelse af anoreksi som en særlig forsvarsreaktion. Denne opfattelse indicerer, at selve diagnosen kun i begrænset omfang siger noget om den pågældende patients personlighed. Den gør det således muligt at rumme såvel de fælles personlighedstræk som de indbyrdes forskelle, anoreksipatienter udviser. De fælles personlighedstræk gennemgås og sammenfattes i begrebet jeg-svaghed. Afslutningsvis diskuteres anoreksipatienters egnethed til psykoanalytisk orienteret psykoterapi. Der lægges vægt på, at det ikke er muligt at tale om behandlingen af anoreksipatienter. I hvert enkelt tilfælde må der foretages en vurdering af den givne personlighed og symptomernes omfang og styrke.