Sexuel symptomdannelse i et psykosomatisk perspektiv - Møhl, Bo (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen betragter sexuelle dysfunktioner som en psykosomatisk reaktionsform. Efter et hastigt overblik over psykodynamiske teorier om psykosomatiske reaktioner, hvor især teorierne om "resomatisering" og præverbal symbolisme fremhæves som relevante for den kliniske sexologi beskrives sexuel symptomdannelse. Fokus lægges på udviklingen af sexuelle dysfunktioner og der skelnes imellem forskellige niveauer af årsager. Grundtanken er, at sexuelle dysfunktioner opstår, når det psykiske beredskab ikke er i stand til at bearbejde den underliggende konflikt. Således får symptomet en defensiv funktion: Det beskytter individet imod angstprovokerende indsigt.