Tekstforståelse-tekstbehandling-tekstproduktion: Et diskussionsoplæg med henblik på pædagogisk udnyttelse af moderne tekstbehandlingssystemer - Jensen, Jørgen Aage; Nissen, Thomas (Psyke & Logos, 2023)
Nærværende artikel drejer sig om baggrund og muligheder for at operationalisere begrebet tekstforståelse. Hvilke overvejelser er nødvendige for at kunne angive observationsmuligheder/typer, med tilhørende sæt af kriterier, som grundlag for fortolkning af udtryk for tekstforståelse og progression i tekstforståelse. Artiklen skitserer hovedlinierne i sådanne overvejelser, og stiller spørgsmålet, om de udgør et tilstrækkeligt grundlag til at komme i gang med arbejdet om tekstbehandlingssystemers pædagogiske muligheder. Den følgende artikel vil beskæftige sig med udmøntning af overvejelserne i tilrettelæggelsen af undersøgelser, med udvalgte eksempler på (skøn)litterære tekster som udgangspunkt.