Vejen til det hellige - Hviid, Jørgen (Psyke & Logos, 2023)
Ansigt til ansigt med teknikken søger mennesker noget som er hinsides det man kan komme i umiddelbar kontakt med - det hellige. Man søger det hellige i ørkenens stilhed og bjergenes ensomhed. Dette afspejles i Toraen, de 5 Mosebøger. Moses møder Jahwe i ørkenen og modtager loven på Sinai bjerget. Jødens forhold til det hellige beskrives bedst ved de hebræiske ord jada ', at kende, men med en langt rigere betydning. - Martin Buber tilfører indirekte begrebet hellig nogle fundamentale aspekter. Dette gælder også Niels Steensen, og begge udtrykker på en forunderlig måde, at hele skabningen er det helliges sprog.