Psykoanalysens videnskabelighed - Køppe, Simo (Psyke & Logos, 2023)
I artiklen gennemgås et udvalg af diskussioner af psykoanalysens videnskabelighed, herunder aspekter fra den aktuelle videnskabsfilosofi og gængse empiri.ske undersøgelser. Særskilt diskuteres to synspunkter fremsat af henholdsvis den amerikanske filosof A. Grunbaum og den tyske freudomarxi.st A. Lorenz er. Synspunktet forsvares, at psykoanalysens primære fænomenområde er terapien, men at de psykoanalytiske hypoteser må afprøves uden for terapien.