Narcissus-myten - Donen, Jack (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen fortolker narcissus-myten med udgangspunkt i den version, der findes i Ovids Metamorfoser. Fortolkningsmetoden er inspireret af C. G. Jung og går ud på at anskue myten som en drøm. Det er en fortolkning på subjektplan. Mytens hændelser afspejler udfordringer fra det ubevidste og det enkelte menneskes evne til at tage udfordringen op. I Narcissus' tilfælde er udfordringen for stærk, hvorfor han ender som indadvendt, vegeterende, død.