Drømmenes væsen: Udkast til en mangedimensional teori - Vedfelt, Ole (Psyke & Logos, 2023)
I min bog Drømmenes dimensioner konkluderede jeg, at drømme er mangetydige og har mange funktioner. Som en konsekvens af dette drøftes muligheden for at sprænge gamle teoretiske rammer og bruge de empiriske data, som står tilbage, til at skabe en mere kompleks og dynamisk teori om drømmenes væsen. Jeg opfatter drømme som grundlæggende uoversættelige, og deres indhold ses som mønstre i en udelt flydende bevidstheds/ubevidsthedsstrøm. Drømmeprocessen karakteriseres ved psykisk intensitet, essens, hypermnesi, musisk udtryk, tids-rum relativitet, forsvarsmekanismer og kanaliseringsprocesser. »Holografisk fordeling« og »mangedimensionalitet« beskrives som to vigtige informationsbearbejdende principper i drømme.