Den franske facon - Knizek, Birthe (Psyke & Logos, 2023)
En kort introduktion til kvindeforskning på baggrund af den Lacanianske psykoanalyse. Med udgangspunkt i J. Lacans "institutionskrig" søges vist, hvorfor denne psykoanalyse-retning er en frugtbar grobund for en blomstrende forskning omkring kvindeligheden. Som eksempler på denne forskning er valgt tre kvinders forskellige forsknings- metode: M. Montrelay, L. Irigaray og J. Gallop. Disse metodeforskelligheder bliver diskuteret mht. deres teoretiske implikationer, - idet et arbejde med forskningsformen ses som en absolut nødvendighed og uundgåelig del af kvindeforskningen. Afslutningsvis diskuteres, meget kort, vha. det Lacanianske eksempel mænds og kvinders relation til en "feminin forskningspraksis".