Nogle etiske problemer i psykoterapi - Hougaard, Esben (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen handler om nogle etiske problemer i psykoterapi, der tegner sig markant ud fra en teoretisk indfaldsvinkel. Først argumenteres der for, at opfattelser af psykoterapi som værdifrit forehavende er "myter". Dernæst beskrives nogle problemer i forbindelse med terapeutens magtposition i det psykoterapeutiske forhold. Til sidst fremdrages psykoterapiens problematiske videnskabelige status i relation til psykoterapeutisk etik.