Moralvidenskab, normatik etik og metaetik - Nordenbo, Sven Erik (Psyke & Logos, 2023)
Det er artiklens formål at give en introduktion til de tre måder, man normalt har analyseret de moralske fænomener på - nemlig moralvidenskaben, den normative etik og metaetikken. Artiklen omtaler i tre på hinanden følgende afsnit disse tre områders synsvinkler, arbejdsmetoder og vigtigste teorier. I et sidste afsnit diskuteres nogle centrale problemer om forholdet mellem de tre områder, og det fremhæves, at normative etiske betragtninger altid er fundamentale.