Det ubevidstes semiotik - Brandt, Per Aage (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen diskuterer de »psykiske« og de »logiske« aspekter af subjektiviteten som sådan og understreger forskellen mellem intentionalitet og kausalitet i fortolkningen af kommunikeret betydning. Den foreslår en graduering, som giver plads for en psykisk kausalitet specifikt knyttet til erindringsfunktionen og derved giver det Freud'ske Ubevidste semiotisk mening; og endelig en model af den menneskelige »semiotiske kompetence« som en både psykisk, logisk og sproglig proces.