Intentionalitet - Schultz, Erik (Psyke & Logos, 2023)
Begrebet »intentionalitet« bliver ført belyst fra tre synsvinkler. Dels som et forklarings-princip i relation til det kausale forklarings-princip. Dels som et epistemologisk princip ved erkendelsen overfor et ontologisk træk ved fremmedpsyken. Og endelig belyses handle-intentionalitet overfor »væren«. På baggrund af denne ramme vises, hvorledes intentionalitetsfænomenet i den danske psykologi har udviklet sig fra at være et overvejende epistemologisk problem i retning af en ontologisk problematisering. I denne udvikling er værens-aspektet blevet stærkere inddraget.