Filosofi og psykoanalyse. Væbnet neutralitet eller frugtbar forskellighed? - Lauritsen, Laurits (Psyke & Logos, 2023)
De dybe spørgsmål i filosofien og psykoanalysen er i mange henseender overlappende; begge ønsker også at tage det menneskelige ord, dialogen og tænkningen, fuldt ud alvorligt - også i den poetiske dimension. På grund af ligheden og sandhedsambitionen er der en fare for at misforstå den berettigede ejendommelighed i filosofien og psykoanalysen. Den danske filosofiske diskussion, der også delvist afspejler den internationale diskussion om disse emner, kan bruges til at vise betingelserne for denne afklaring af forholdet mellem filosofien og psykoanalysen.