Freud og sexologien - Ungar Andersen, Talli (Psyke & Logos, 2023)
Hos Freud er sexualitet altid psykosexualitet, men hans brede sexualitetsbegreb er blevet indsnævret i megen senere sexologi: Først gennem Reichs og mellemkrigstidens sexualreformbevægelses reduktion af sexualitet til genitalitet; siden gennem Kinseys reduktion af Freuds normalitetsbegreb til spørgsmålet om statistisk hyppighed; og sidst gennem Masters & Johnsons reduktion af sexualitet til fysiologiske reaktioner. Freuds vidtspændende, men komplicerede psykologiske teori er af Masters & Johnson blevet erstattet af en simpel, men indskrænket behaviorisme, som ikke kan begribe sexualitetens ubevidste aspekter. Sådanne reduktioner er udtryk for en underkendelse af det psykiske. Hvis sexologien tog Freuds teori om sexualitet op igen, kunne den undgå at falde i reduktionismens grøft.