Tosprogethed, intelligensudvikling og metasproglige færdigheder - Poulsen, Arne (Psyke & Logos, 2022)
Under visse forhold er tosprogethed en fordel for intelligensudviklingen, under andre forhold er tosprogethed en hindring. Tosprogetheden er imidlertid ikke årsag, men virkning. Årsagen er arten af de tosprogede erfaringer, barnet får. Efter en opsummering af ti årsager til, at så mange indvandrerbørn i danske skoler udvikler en mangelfuld tosprogethed, gennemgås forskellige teorier om årsagen til sammenhængen mellem arten af tosprogethed og den kognitive udvikling.