Massen - Mortensen, John (Psyke & Logos, 2022)
Massen befinder sig udenfor livsverdenen, men er heller ikke kontrolleret af stat og organisationer. Massen genindvinder magtens rum for livsverdenslige formål. Den adskiller sig fra flokken ved ikke at have en leder som overjeg - men helte som jegidealer - ved at være en spontant opstået mængde af mennesker, som har synkroniseret deres mål og bevægelser. De store menneskemaskiner, der bevæger sig i takt til musik og fremviser magtens omnipotens, adskiller massen sig også fra. At deltage i massen er en intensiv oplevelser, som artiklen sammenligner med de skildringer, som eksistentialisterne giver af den enkeltes eksistensoplevelser. Artiklen skelner mellem tre former for masser: den begejstrede, den sørgende og den revolterende.