Kæmpesubjekter og forlængede kropsorganer - Visholm, Steen (Psyke & Logos, 2022)
Nærværende artikel er et forsøg på med begreberne forlængede kropsorganer og kæmpesubjekter at gøre rede for nogle centrale socialpsykologiske aspekter i menneskenes, som den klassiske sociolog Georg Simmel har fremstillet det, på en gang adskilte og forbundne relation til de moderne sociomaterielle strukturer. Disse to begreber vil både blive belyst hver for sig under historiske og aktuelle synsvinkler og bragt i forbindelse med det moderne psykoanalytiske begreb: projektiv identifikation. Artiklen konkluderer at bevidste og ubevidste fantasier i samspil med de moderne sociomaterielle strukturer spiller en magtfuld rolle i det moderne samfund og der opfordres til såvel kritisk som kreativ (dekonstruktiv og konstruktiv) omgang medforestillingslivet.