Det serialiserede individ og det massepsykologiske kip - Karpatschof, Benny (Psyke & Logos, 2022)
En voksende social og etnisk uro i vor ellers så fredelige verdensdel har tvunget os til igen at sætte focus på dunkle og ofte uhyggelige massepsykologiske fænomener. I denne artiklen tilstræbes der ud fra virksomhedsteorien en begrebsafklaring og en modelopstilling, som konfronteres med to historiske cases, nemlig for det første reaktionerne på Pestens indtog i 1300-hundredetallet og for det andet jødernes måde at forholde sig til Holocaust.