Illusion og fravær: Objektrelationsteoretiske perspektiver på symbolisering - Poulsen, Stig (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen giver en fremstilling af forståelsen af symboliseringsprocessen hos Melanie Klein og hendes elever samt hos centrale teoretikere tilhørende den uafhængige tradition indenfor engelsk psykoanalyse. Der fokuseres på forskellige opfattelser af symbolers psykodynamiske betydning og funktion og på teorier om, hvordan symbolfunktionen udvikles gennem den tidlige barndom. De præsenterede antagelser sammenholdes afslutningsvis med forståelser af symboliseringsprocessen fra den ikke-psykoanalytiske psykologi og fra den empiriske spædbarnsforskning repræsenteret ved Daniel Stem.