Er bevidstheden et finit system? - Finnemann, Niels Ole (Psyke & Logos, 2022)
Diskussionen af forholdet mellem det fysiske, biologiske og psykiske har i tidens løb motiveret en lang række paradigmatiske fornyelser i videnskabelig teori og filosofisk tænkning. I nyere tid har spørgsmålet især været taget op fra naturvidenskabelig side. Artiklen vil søge at indkredse spørgsmålets betydning og diskutere de grundlæggende antagelser i nogle af disse videnskaber - med særlig vægt på udviklingen af ideen om den finitte bevidsthed i den mekaniske teorihistorie i det 20. århundrede.