Unio Mystica: - og den ændrede bevidstheds tilstande - Høgh-Olesen, Henrik (Psyke & Logos, 2022)
Den ændrede bevidstheds forskellige tilstande præsenteres og en kort gennemgang af områdets historie og væsentligste forskningsresultater gennemføres. UNIO MYSTICA - den mystiske enhedsoplevelse, behandles dernæst mere udførligt. Oplevelsens fænomenologi belyses og en sondring mellem indholds- og oplevelseskvaliteter indføres. Tilstandens afsæt i psyko-fysiologiske, somato-psykiske og mere psykologisk funktionelle processer behandles ligeledes, og endelig søges oplevelsens ontologiske status og dens betydning for vor forståelse af den menneskelige bevidsthed indkredset.