Skam og kedsomhed: eksistentiel gruppeterapi med socialt isolerede plejehjemsbeboere - Hartz, Emily (Psyke & Logos, 2022)
Livets endelighed er et centralt tema i den eksistentielle psykologi. Dette tema behandles ofte med udgangspunkt i døden og spørgsmålet om, hvordan vi forholder os til vores egen dødelighed. Nærværende artikel undersøger et andet – og påfaldende overset – eksistentielt aspekt af livets endelighed, nemlig alderdommen. Artiklen præsenterer et praktisk eksempel på eksistentiel gruppeterapi med socialt isolerede ældre plejehjemsbeboere og diskuterer det terapeutiske forløb i lyset af Simone de Beauvoirs eksistentielle analyse af alderdommen.