Massens eksistentielle fordring - Horn Larsen, Christopher; Sørensen, Frej (Psyke & Logos, 2022)
Denne artikel undersøger masseteori og massedynamikker i et eksistentielt psykologisk perspektiv. Gennem eksistentiel læsning af paradigmet om massepsykologi søger artiklen at afdække nye perspektiver på nutidige eksistentielle udfordringer. Det angives, at massen har en påvirkning på individet, og artiklen søger at forstå individets muligheder for at vælge autentisk i massen læst gennem et eksistentielt psykologisk perspektiv. Artiklen peger på, at der må være et mellemværende eksistentiale i mødet med massen, der påvirker individet i retning af enten autenticitet eller selvbedrag. Samtidig åbner dette mellemværende eksistentiale op for potentialet om et eksistentielt robust valg. Artiklen udlægger kompromitterende forandringer for individets subjektivitet samt giver et indblik i den dybere forståelse af massens iboende udvikling, energi og bevægelse eller kort sagt massens dynamikker. Slutteligt anskues individets placering og muligheder som værende en del af massen, og det konkluderes, at der i massen er en mulighed for at realisere de bevægelser, den enkelte kan have svært ved at opnå på egen hånd. Men massen besidder samtidig også en risiko for, at den enkelte forføres til selvbedrag.