FRA OBJEKTRELATION TIL TILKNYTNING - Høyer, Mette (Psyke & Logos, 2022)
I artiklen præsenteres nogle refleksioner over forholdet mellem tilknytningsteorien og det psykoanalytiske og objektrelationistiske grundlag for denne, hvad angår grundantagelser omkring spædbarnets medfødte kapaciteter og betydningen af den tidlige relationsdannelse. Det demonstreres, at tilknytningsteorien i et metapsykologisk perspektiv indebærer nogle brud med den psykoanalytiske referenceramme. Ligeledes at tilknytningsbegrebet metodologisk åbner muligheder for en mere nuanceret forskningstilgang til genstandsfeltet: spædbarnets tidlige udvikling og relationsdannelse.