OBJEKTRELATIONENS STRUKTUR, ETIK OG ÆSTETIK: Et forsøg på at placere Donald Meltzers psykoanalytiske tænkning - Rosenbaum, Bent (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen er et forsøg på at beskrive Meltzers placering i psykoanalysens landskab som en original tænker i den neo-kleinianske tradition. Originaliteten ligger dels i måden, de kliniske beskrivelser konceptualiseres på, dels i Meltzers insisteren på, at der i tillæg til den strukturale og etiske dimension i forståelsen af objektrelationen og symboldannelsen må tilføjes en æstetisk dimension. Denne ligger »i bunden« af enhver teori om tænkning som emotionel erfaring, for den er forbundet med sindets fundamentale optagethed og interesse i livet, som gør det til »food for thought«, og som omdanner begivenheder til erfaringsøjeblikke. Artiklen gennemgår synspunkter fra en række af Meltzers værker og afsluttes med Meltzers kritiske syn på psykoanalysens institutioner og betydningen heraf for det analytiske sinds dannelse.