KORSVEJE I DANSK PSYKOLOGI: – et par psykologisk-pædagogiske eksempler - Hunsdahl, Jørgen (Psyke & Logos, 2022)
Skæringspunkter eller korsveje i psykologien defineres her som valgsituationer, hvor – set i bagklogskabens lys – to retninger eller tendenser (K.B. Madsen ville sikkert – 1986, bind 2, p. II – kalde det skolernes paradigmer) tegner sig relativt tydeligt. Videnskabssociologisk kommer senere et paradigmeskift med etablering af selvstændig magt-base. Tanke-eksperiment kunne være: hvordan ville faget have udviklet sig – eller afviklet sig – hvis..? Det skal ikke forblive ved tanken alene. Et par eksempler fra fagets nyere tid benyttes til at illustrere korsveje: Styringsformer versus demokrati-skvulp. Problemorienteringer versus pensum-lister. Fra objektivitet til kvalitet og retur. Fra Dansk Psykologi til psykologier i Danmark.