HETZEN MOD DE PÆDOFILE - Braad Thomsen, Christian (Psyke & Logos, 2022)
Grænserne for seksuel kriminalitet flyttes med korte mellemrum så radikalt, at det moralsk forsvarlige viser sig at være særdeles relativt. Så meget mærkeligere er det, at debatten herom antager højst absolutte former. Mange psykologers uvidenhed om børns livlige erotiske fantasiliv har ført til justitsmord. At være pædofil er at være forsynet med en seksuel driftsretning, der ikke er særlig heldig, fordi vi i vort samfund har valgt at tabuisere det erotiske forhold mellem voksne og børn. Men i lighed med de fleste heteroseksuelle magter de fleste pædofile også at styre deres seksualitet ind i samfundsmæssigt forsvarlige baner. Alligevel fremstilles de i dagspressen som seksuelle monstre, der har sluttet sig sammen i netværk og har placeret spioner i børnehaver og skoler med det ene formål at indfange værgeløse børn til ubeskrivelige orgier. Og når en psykolog som Bent Petersen forsøger at nuacere den ophidsede debat, ekskluderes han af sin fagforening. – Artiklen er oprindelig skrevet som dagbladskronik, men er afvist af Politiken, Information og Jyllandsposten.