SEKSUELT MISBRUG OG TILKNYTNINGSFORSTYRRELSER HOS BØRN OG UNGE - Rygård, Niels Peter (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen omhandler »seksuelt misbrug af børn og tilknytningsforstyrrelser «, forstået i en systemisk referenceramme. Resultater fra forskellige discipliner (genetik, neurobiologi, tilknytningsforskning, personligheds-og-socialpsykologi) sammenholdes i et forsøg på at danne en helhedsforståelse, og muligvis et grundlag for integration af resultattyper. Konklusioner: paradoksal tilknytningsadfærd og en dertil hørende psykisk konflikt (som ofte løses ved identifikation med aggressoren) synes at være hovedsymptomer. Desuden har denne konflikt åbenbart et fysiologisk korrelat i form af forstyrret konstans og stabilitet. Definitioner af »seksuelt misbrug af børn« diskuteres, og der foreslås forsøgsvist et behandlingstilbud baseret på integration af forskellige typer af resultater.