SEKSUELLE OVERGREB - Strange, Mimi (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen har flere foci, hvoraf de to vigtigste er betydningen af at finde og behandle børn, som udlever egne overgrebserfaringer ved at krænke andre børn seksuelt og betydningen af at behandle voksne som krænker børn og gøre dette i en integreret og integrerende setting, så vidt muligt. Det er essentielt da de fleste børn, som udsættes for seksuelle overgreb, krænkes af voksne som de har tilknytning til. Vigtigheden af at kunne fastholde såvel offer- som krænker aspekter diskuteres, og betydningen af at kunne se det kontinuum offer-krænker udgør som et JANUS-hoved. Endelig berøres betydningen af tværfagligt og tværsektorielt samarbejde i sager med seksuelle overgreb mod børn, samt små børns status i forhold til retssystemet.