BØRNS SEKSUELLE LEGE - Lippert, Dorthe (Psyke & Logos, 2022)
Er seksuelle lege mellem børn eksperimenterende eller udnyttende? Giver det anledning til bekymring, når et barn udviser seksuel adfærd, eller er det helt »normalt«? Der er et grænseområde mellem børns almindelige indbyrdes seksuelle lege og seksuelle overgreb børn imellem. Referencerne i denne artiklen er internationale undersøgelser af henholdsvis børns almindelige seksualitet i førskolealderen og skolealderen og problematisk seksuel adfærd mellem børn i samme alder. Børns almindelige seksualitet kan indeholde masturbation, blottelse, undersøgelse af egne og andres (børns og forældres) genitalier med og uden manuel berøring. Det er også almindeligt, at børn tilsyneladende ikke udviser en seksuel aktivitet. Når der er seksuelle overgreb børn imellem, vil der ofte være en magtforskel mellem børnene. Der kan forekomme vold eller trusler, og den seksuelle aktivitet vil ofte ligge udenfor almindelige sexlege mellem børn. Oralt, analt og vaginalt samleje er meget ualmindeligt i førskole-alderen og heller ikke almindeligt i 6-12 års alderen.