PSYKOLOGISKE BEHANDLINGSFAKTORER VED ET INTEGRERET REHABILITERINGSPROGRAM FOR HJERTE-PATIENTER - Karpatschof, Benny; Ballegaard, Søren (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen er resultatet af et tværfagligt samarbejde, hvor de to forfattere har analyseret et prospektiv patientmateriale omfattende Angina Pectoris-patienter, der har undergået et omfattende behandlingsprogram, der udover akupunktur inkluderer egne akupressur-øvelser og livsstilsændringer. Artiklen indledes med et videnskabsteoretisk diskussion af bio-psykologisk sundhedsforskning, fortsætter med en teoretisk gennemgang af psykologiske behandlingsfaktorer og afsluttes med et empirisk eftersøgning efter disse i vort eget materiale