SUNDHEDENS ANOREKSI – OG SYGDOMMENS - Lunn, Susanne (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen tager udgangspunkt i den forskellige betydning anoreksi tillægges afhængig af den konkrete historiske kontekst og synsvinkel. Hovedvægten ligger på en diskussion af de forskellige konsekvenser det har at anskue lidelsen ud fra henholdsvis en medicinsk-psykiatrisk og psykodynamisk tilgang. Begge perspektiver har hver deres begrænsninger, og der argumenteres for nødvendigheden af et dobbeltblik, der kan rumme anoreksiens paradokse bevægelse imod såvel liv som død.