SUNDHED, MENNESKE, KULTUR: – bidrag til sundhedspsykologien - Forchhammer, Hysse Birgitte (Psyke & Logos, 2022)
SUNDHED, MENNESKE, KULTUR er et humanistisk forskningsnetværk, der har beskæftiget sig med sundhedsforskning igennem de sidste ni år. En langrække psykologer fra Københavns og Århus Universitet har gennem denne periode været tilknyttet netværket. Gruppen har arbejdet med meget andet end sundhedspsykologi, men har alligevel både direkte og mere indirekte, bidraget til sundhedspsykologiens udvikling. Jeg har i det følgende udvalgt en række temaer fra gruppen arbejde og referencer til enkelte konkrete forskningsprojekter, som enten befinder sig i centrum eller i periferien af det sundhedspsykologiske landskab.