EMPIRISK INDGANG TIL DEN ANALYTISKE TOLKNING - Jørgensen, Carsten René (Psyke & Logos, 2022)
Den analytiske tolkning er traditionelt blevet tildelt en helt central placering i den psykodynamiske psykoterapi. I artiklen skitseres en række fremtrædende forsøg på at operationalisere den analytiske tolkning med henblik på empirisk udforskning, ligesom der redegøres for nogle af de mange vanskeligheder som knytter sig til en klinisk valid udforskning af de talrige komplekse faktorer i forbindelse med brugen af den analytiske tolkning – herunder vurderingen af den enkelte tolknings kvalitet, timing og relationelle kontekst mv.