DIPLOMATI FOR ET SMERTENSBARN I PSYKOANALYSEN: Om psykoanalytikeren Michael Balint - Frost, Asger (Psyke & Logos, 2022)
Psykoanalytikeren Michael Balints forfatterskab bør først og fremmest opfattes som et diplomati og talerør for ferencziske synspunkter, bl.a. fremhæves nogle atypiske og kritiske kommentarer vedr. psykoanalytikernes uddannelse. Med Ferenczi insisterer også Balint på objekternes betydning især i forbindelse med psykoanalyse af vanskelige tilfælde, de såkaldte grundbristpatienter, da disse tilfælde bedst kan både beskrives og håndteres som regressioner i objektrelationerne. Problemerne i forbindelse hermed er i første omgang af teoretisk karakter: Balint foretager tidligt i sit forfatterskab en skandering af Freuds libidobegreb i hhv. en biologisk og en psykologisk dimension, hvorved væsentlige aspekter af libidoteorien, navnlig hvad angår dynamikken mellem overføring og modstand samt forståelsen af neurosernes ætiologi, går tabt.