CARE FOR YOUNG CHILDREN* - Thyssen, Sven (Psyke & Logos, 2022)
Begrebet omsorg diskuteres. Et centralt punkt er, at omsorg vil sige at handle ud fra, hvad et andet menneske - her barnet - har brug for. Et afgørende punkt i forbindelse med omsorg er derfor reflektioner og analyser m.h.t. hvad barnet har brug for. Der fremlægges en model, der er udviklet med henblik på at fungere som et teoretisk redskab i sådanne analyser. Desuden diskuteres omsorgens rolle i barnets liv og udvikling i perioden 1 1/2 til 6 år. Denne diskussion illustreres ved observationer af børn i daginstitutionen. Endelig diskuteres nogle spørgsmål i forbindelse med omsorg og den pædagogiske proces.